Web
Analytics

Zwangerschap

Zwanger worden gaat helaas niet altijd vanzelf. Hoe vergroot je de kans op een gezonde zwangerschap? De gezondheid van je kind begint al voor de bevruchting.

  • Welke methoden zijn er om je vruchtbaarheid te controleren?
  • Vraag je je af waar je nu op moet letten met je voeding? Foliumzuur, Omega 3 en vitamine D?
  • Is het zinvol om extra gezond te eten en wanneer moet ik stoppen met alcohol?
  • Ik ga stoppen met roken zodra ik zwanger ben, is dat vroeg genoeg? Kan mijn partner gewoon doorroken? 
  • Ik ben te zwaar...klopt het dat een gezond gewicht mij helpt om makkelijker zwanger te worden? Hoeveel moet ik afvallen om sneller zwanger te worden?
  • Zijn extra vitaminen en mineralen tijdens en na de zwangerschap nou wel zo nodig?

Herken je een of meer van bovenstaande klachten en zitten ze je behoorlijk in de weg? Vaak is er goed iets aan te doen. Wil je graag zwanger worden, maar duurt het langer dan je had gehoopt? Kom dan voor een consult. We brengen eerst jouw persoonlijke situatie in kaart. Daarbij is een menstruatiekalender en temperatuurcurve behulpzaam. Vervolgens geef ik je tips en adviezen om bij jou de kans op een zwangerschap te vergroten. Of ben je zwanger en vraag je je af hoe je de zwangerschap zo gezond mogelijk kan laten verlopen? Maar een afspraak in de digitale agenda.

GEZOND NA DE ZWANGERSCHAP

Heb je de bevalling nog maar net achter de rug of ben je al een paar weken verder, dan kun je diverse vragen hebben over je eigen gezondheid. Wat kan ik zelf het beste eten als ik borstvoeding geef? Welke vitaminen en mineralen kan ik de eerste maanden na de bevalling extra goed gebruiken? Wanneer begin ik weer met anticonceptie en welke vorm van anticonceptie past nu bij me? Ik ben net weer ongesteld en de dagen ervoor heb ik allerlei klachten, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Wat is daaraan te doen? Tijdens het consult kun je al je vragen voorleggen. Ook kun je terecht voor een Health Check. Zeker als je tijdens de zwangerschap een hoge bloeddruk of zwangerschapsdiabetes had, is het belangrijk om je regelmatig te laten controleren.

Naast Care for Women specialist is Geralde ook lactatiekundige bij Centrum voor Borstvoeding Boogaard & Van der Linden www.centrumvoorborstvoeding.nl en in het WKZ UMC Utrecht. Mocht je vragen of problemen hebben met borstvoeding kan je bij haar terecht voor een consult.

Zwanger worden consult

Herken je een of meer van bovenstaande klachten en zitten ze je behoorlijk in de weg? Vaak is er goed iets aan te doen. Wil je graag zwanger worden, maar duurt het langer dan je had gehoopt? Kom dan voor een consult. We brengen eerst jouw persoonlijke situatie in kaart. Daarbij is je menstruatiekalender en temperatuurcurve behulpzaam. Vervolgens geef ik je tips en adviezen om bij jou de kans op een zwangerschap te vergroten.

Postpartum depressie

De periode na de zwangerschap en bevalling is voor de meeste kersverse moeders een fijne tijd. Helaas kan het ook weleens anders lopen en is de kraamperiode allesbehalve een roze wolk. Sommige vrouwen kunnen zich namelijk heel down, onzeker en lusteloos voelen, veel stress ervaren, slecht slapen (of juist teveel), weinig liefde en belangstelling voor het kindje voelen en veel piekeren. Niet even een dagje, maar wekenlang. Is er sprake van een postpartum depressie? Veel vrouwen schamen zich hiervoor, waardoor hulp vaak laat wordt ingeschakeld. Herken jij je in deze klachten? Weet dat het vaak de hormonale schommelingen zijn die dit veroorzaken. Deze ontstaan na de bevalling, na het stoppen met borstvoeding of bij het (weer) starten van anticonceptie. Helaas lost zo'n depressie niet vanzelf op. Praat er daarom over met iemand bij wie jij je op je gemak voelt, vraag hulp aan je huisarts of neem contact op met mij. Er zijn echt mogelijkheden om je weer beter te gaan voelen.

Boekentip: Postpartum depressie
Depressief na een bevalling: oorzaken, gevolgen en adequate ondersteuning
Anne Marleen Meulink

Daarnaast heeft Anne Marleen ook een praktijk; ‘Postpartum Steun’ www.postpartumsteun.nl  

Geralde Boogaard-Colli

Care for Women specialist

geralde boogaard

Contact

Praktijkadres 

Cultuurhuis ’Schoneveld’ 
Zonnehout 36
3991 MX Houten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactadres
Dennenhout 12
3991 PP Houten
tel 06-24710351

 

Goed om te weten

Afspraken maken buiten de digitale agenda is altijd mogelijk, bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u een lichamelijke beperking en bent u niet in staat naar mijn praktijk te komen?

Neem via tel. nr. 06-24710351 contact met mij op en ik bezoek u thuis voor het consult.