Web
Analytics

Menstruatieklachten

Sommige vrouwen hebben weinig menstruatieklachten, andere juist heel veel.

Menstruatieklachten komen op verschillende leeftijden voor vanaf de puberteit, de vruchtbare leeftijd tot en met de overgang.

Klachten kunnen zijn:
Heftig bloedverlies, buikpijn, migraine, hoofdpijn, misselijk, opgeblazen gevoel, gespannen borsten, stemmingswisselingen, snel geïrriteerd, vreetbuien, lange menstruatie, korte menstruatie, stolsels, tussentijdsbloedverlies, onrust niet lekker in je vel zitten. Dit is maar een greep uit de klachten.

Tijdens een consult kijken we naar je klachten, wanneer ze voorkomen hoe heftig ze zijn en welk effect dit op je functioneren heeft. Als we dit in kaart hebben gebracht leg ik uit hoe je lichaam werkt en wat er gebeurt. Je krijgt advies en begeleiding om de klachten aan te pakken. Supplementen kunnen hierbij ondersteunend zijn naast lifestyle en voedingsadvies.

PreMenstrueel Syndroom PMS en PMDD
Wat is pms, dit zijn klachten die optreden in het tweede deel van je cyclus. De periode tussen je eisprong en je menstruatie, daarna verdwijnen ze weer. Er zijn wel 160 verschillende klachten op lichamelijk en psychisch vlak. En ze kunnen gedurende 30-35 jaar maandelijks terugkeren. Blijf niet doorlopen maar maak een afspraak!

Een greep uit de klachten: neerslachtig, prikkelbaar, concentratieverlies, slecht slapen, gespannen borsten, opgezette handen en voeten, lage rugpijn, buikpijn en hoofdpijn.

Naast PMS bestaat er ook een zwaardere variant PMDD, dit staat voor Premenstruele Dysfore Stoornis. Hierbij staan de psychische klachten meer centraal, boosheid, depressiviteit en of wisselende stemmingen.

Je hebt geen doorverwijzing nodig van een arts, veel verzekeringen vergoeden een consult vanuit het aanvullende pakket.

Geralde Boogaard-Colli

Care for Women specialist

geralde boogaard

Contact

Praktijkadres 

Cultuurhuis ’Schoneveld’ 
Zonnehout 36
3991 MX Houten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactadres
Dennenhout 12
3991 PP Houten
tel 06-24710351

 

Goed om te weten

Afspraken maken buiten de digitale agenda is altijd mogelijk, bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u een lichamelijke beperking en bent u niet in staat naar mijn praktijk te komen?

Neem via tel. nr. 06-24710351 contact met mij op en ik bezoek u thuis voor het consult.