Web
Analytics

Healthcheck

Een auto wordt regelmatig nagekeken om hem goed te laten rijden. Waarom zou je dit ook niet met je lichaam doen? Verandering in hormonen geeft verandering in lichaamsprocessen. Vooral in de periode van de overgang is het zinvol om te weten of je een verhoogd risico hebt op onder andere hart- en vaatziekten, suikerziekte en botontkalking.

Tijdens een healtcheck wordt er gekeken naar het uitgesplitst cholesterolgehalte, de bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Daarnaast wordt via een speciale weegschaal je vetpercentage, het viceraal vet, de spierskeletmassa en je BMI bepaald.

Een healtcheck duurt ongeveer 30 minuten de uitslagen worden direct meegegeven inclusief adviezen om eventuele negatieve uitslagen te verbeteren. Indien nodig verwijs ik door naar de huisarts.

Daarnaast kan de healthcheck uitgebreid worden met risicobepaling op osteoporose en hart- en vaatziekte. Dan duurt een consult 60 minuten.

Ook voor mannen is het belangrijk om bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol in de gaten te houden. Veranderingen in ons lichaam merken we vaak pas als we klachten krijgen. Wees er dus op tijd bij en laat een gezondheidscheck doen.

Door een druppel bloed via een vingerprik wordt de bloedsuikerspiegel en het cholesterol bepaald. Voor deze test moet je minstens 2 uur nuchter zijn. Water en thee zonder suiker mag wel gedronken worden

Geralde Boogaard-Colli

Care for Women specialist

geralde boogaard

Contact

Praktijkadres 

Cultuurhuis ’Schoneveld’ 
Zonnehout 36
3991 MX Houten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactadres
Dennenhout 12
3991 PP Houten
tel 06-24710351

 

Goed om te weten

Afspraken maken buiten de digitale agenda is altijd mogelijk, bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u een lichamelijke beperking en bent u niet in staat naar mijn praktijk te komen?

Neem via tel. nr. 06-24710351 contact met mij op en ik bezoek u thuis voor het consult.